header hpbb

Terugblik HPBB 2017

Terugblik Happy People - Better Business 2016


Op 28 maart 2017 vond het tweede Happy People – Better Business-event plaats. Hieronder kun je de presentaties nogmaals bekijken. Deze komen zo snel mogelijk allemaal beschikbaar.

Chief Happiness Announcer: Jörgen Raymann

Jörgen is televisiepresentator, cabaretier en verzorgt onder meer motivational speeches voor organisaties, overheden en jongeren. Hij gelooft in de kracht van mensen. Goed en verstandig zelfleiderschap is volgens hem de sleutel naar succes. Met zelfleiderschap krijg je de macht over jouw gewoontes en dat zorgt ervoor dat iedereen zijn P.H.D. (Passion, Happiness en Drive) kan vinden.
Jörgen loodste evenals vorig jaar als Chief Happiness Announcer op enthousiaste en bekende wijze deelnemers en sprekers door de dag. Daarnaast verzorgde hij in de Speaker's Corner een presentatie voor de studenten van de Haagse Hogeschool, die natuurlijk ook toegankelijk was voor deelnemers aan het event.

hpbb leo bormansLeo Bormans: De Kracht van Geluk

Auteur van 'The World Book of Happiness'

Leo Bormans reist de wereld rond als Ambassadeur van Geluk. Hij is de auteur van internationale bestsellers als 'The World Book of Happiness' en 'The World Book of Hope'. Daarin baseert hij zich op de beschikbare kennis uit wetenschappelijk onderzoek naar thema's als Hoop en Geluk. Hij adviseert beleidsmakers en managers wereldwijd. Gelukkige en hoopvolle medewerkers halen immers ook altijd betere resultaten op verschillende domeinen. Maar hoe werken die mechanismen precies? Dat vertelde hij in 'De Kracht van Geluk'.

www.leobormans.be
 

hpbb monika hilmMonika Hilm: How to enhance Happiness at the Parkhotel

Twintig jaar lang werkte Monika Hilm in de hospitalitybranche. Met positief en inspirerend leiderschap bracht ze succesvolle veranderingsprocessen teweeg bij onder andere het Parkhotel in Praag. Inmiddels werkt ze als zelfstandig adviseur en ondersteunt ze organisaties in het veranderen van managementdenken en het verbeteren van teamprocessen en communicatie.

Bij het Parkhotel in Praag heeft Monika drie jaar lang gewerkt aan een werkomgeving waarin mensen zich veilig en happy voelen. In haar Engelstalige talk deelde ze het gevolgde implementatieproces en vertelde ze over de centrale rol die managers daarin hebben gespeeld. Een interessant en praktisch verhaal waarin veel bruikbare handvatten werden gegeven.

Bekijk de presentatie Your Team's Happiness Must Always Come First in .pdf.

Mark Vletter: Gelukkige collega's, gelukkige klanten

Mark Vletter is oprichter en ‘Chef leuk werk’ van Voys, dé aanbieder van zakelijke telefonie uit Groningen. Voys werkt al jaren succesvol zonder managers en functies. Mark is niet alleen de drijvende kracht achter de doorontwikkeling van Voys, maar ook oprichter en eigenaar van Devhouse Spindle.
Beide bedrijven tellen gezamenlijk 90 medewerkers. Voys is de snelst groeiende zakelijke telecomprovider en heeft de hoogste klanttevredenheid van de sector. Voys streeft naar gelukkige mensen die leuk werk hebben. Dit wordt gefaciliteerd door het Voys-model, een organisatiemodel zonder managers en zonder functies. Hierdoor kunnen mensen het maximale uit zichzelf halen in een omgeving waarin ze vertrouwen, verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid krijgen. Voys gelooft dat een mens zich alleen met die randvoorwaarden kan ontplooien, gelukkig kan zijn en zo optimaal kan bijdragen aan de organisatie. Gelukkige medewerkers zorgen immers voor gelukkige klanten.

Bekijk de presentatie Freedom Is Calling in .pdf.

hpbb sjef van de bergSjef van de Berg: Olympic Peace of Mind

Sjef van de Berg is een van ‘s werelds beste boogschutters. Hij won in 2016 de wereldbekerwedstrijd in Shanghai en werd tweede bij de Europese Spelen in Bakoe. De 21-jarige topsporter uit Brabant maakte zijn debuut op de Olympische Spelen in Rio. In een zenuwslopende eindstrijd werd hij uiteindelijk vierde. Sinds zijn 16e woont hij in de buurt van het topsportcentrum Papendal waar hij vijf uur per dag traint. Drie uur in handboogschieten, daarna nog twee uur fysieke training. Sjef legt zich sinds 2014 naast fysieke trainingen meer toe op het psychische aspect van zijn sport. In zijn presentatie vertelde Sjef hoe mentale training en meditatie hem hebben geholpen zich van een driftkikker naar olympisch atleet te ontwikkelen.
Het HappinessBureau is sponsor van Sjef en heeft in de aanloop naar de Olympische Spelen een video voor hem ontwikkeld.

Bart de Bondt: Happiness@work, waarom en hoe?

Auteur van 'Happy@Work: How to create happy workers and great results'

Bart de Bondt is onder meer executive coach, zaakvoerder van Teamdebondt, Chief Happiness Officer van The Happy Wave Company en ex-CEO van het verzekeringsbedrijf van ING in België. Hij is auteur van o.a. ‘ReRamp your business’ en ‘De ladder van leiderschap’.

In zijn keynote nam hij het publiek passievol mee op weg naar meer werkgeluk. Hij zette uiteen waarom het hebben van gelukkige werknemers belangrijk is en welke vijf pijlers zorgen voor de creatie van gelukkige medewerkers en maximale bedrijfsresultaten. Ook ontsluierde Bart De Bondt waarom de meeste CEO’s tot op de dag van vandaag de stap naar een businessmodel waarin de mens centraal staat niet durven te zetten.

 Bekijk de presentatie The Happy Wave in .pdf.